Tarot

Tarot: De schildknaap van Bekers

Het is deze week weer tijd voor een tarotkaart om te bespreken! Vorige keer zijn we gestrand bij de 10 van bekers, dus komen we nu aan bij de eerste hofkaart van bekers: De schildknaap!

img_20160509_124510.jpg

Beschrijving
Op deze kaart zien we meteen al de dubbele streep. Dit is dus een podiumkaart! Zijn rol in een legging kan dan ook van belang zijn. Zeker omdat hij de enige podiumkaart van de hofkaarten is.

Op de voorgrond zien we een jongeman met een roze-blauw kostuum. Op zijn tuniek zijn verschillende bloemen geborduurd, het lijken me tulpen te zijn.Bij nader inzien, of het naslaan van wat documentatie zijn dit Fleur-de-lis. Blauw slaat op het water en gevoelens, waar het roze aan het hartchakra en liefde doet denken. Deze jonge man is onervaren, jeugdig en nog wat naïef in de liefde. Onschuldig is hij wel, het is geen kwade bedoeling maar een ontwetendheid zeggen de witte bloemen.

In zijn hand heeft hij een beker vast, uit die beker komt zowaar een vis gepiept! Deze vis geeft materie aan de gevoelens. Het is een innerlijk weten dat deze jongeman leidt. Het is de intuïtie die hem iets te vertellen heeft. Zou hij er naar luisteren?

Zijn hoofdtooi is ook bewonderenswaardig, het doet me denken aan de staart van een tropische vis. Nu blijkt dat hij de enige is met een blauwe hoed in het kleine arcana. Dit geeft zijn verbintenis met gevoelens en het spirituele.

Op de achtergrond zien we de golven van de zee. De zee is een diepte van gevoelens en de diepte van het onbewustzijn. De wijsheid die hem gebracht wordt door de vis is er een uit zijn diepste gevoelens. Hij is bezig met dit landschap te onderzoeken, hij kijkt of het een boodschap zou kunnen hebben voor hem.

Naast al dit water hebben zijn laarzen een gelijkaardige kleur aan de grond. Ze gaan er als het ware in op. Hij is dus niet zweverig of verloren in zijn gevoelens, hij staat daarentegen met zijn beide voeten stevig op de grond.

Schaduwwerk
Al bij al lijkt dit een schaduwwerkkaart te zijn. Ik bedoel ‘boodschappen vanuit het onbewuste’, ‘verbinding met het spirituele’ en ‘onderzoeken van het landschap’. Het schreeuwt het onderzoeken van de psyche. Waarom doe je dit? Wat is de achterliggende emotie? En waar komen die gevoelens vandaan?

Duiding
Als deze kaart naar boven komt in een legging zal ik dan ook snel denken dat de boodschap er eentje van groot belang is, en dat hij komt van ons onbewuste. De vraagtsteller in kwestie kan zich misschien een tijdlang richten op schaduwwerk en de mogelijke roerselen van het onbewuste. Zorg er echter voor dat je hier in het aardse blijft, en ga geen ‘gaven’ verzinnen. Als jezelf ben je al bijzonder genoeg.

 

Wat zijn jouw ervaringen met de schildknaap van bekers? Laat het me weten in de reaacties!

Liefs Loena

Advertenties

5 gedachten over “Tarot: De schildknaap van Bekers

 1. Ik vind de pages of schildknapen altijd lastig om echt goed te duiden, wel heb ik ooit een legging gedaan waarin ze alle vier op tafel kwamen in 1 legging, een keltisch kruis, en ook nog alle vier de azen, alle kansen zijn er om plannen door te zetten. Maar die 4 pages, wat moest ik ermee, soms is een combi een belangrijke en heeft het een andere betekenis op zich.

  En ja, dat bleek later, ik had nog iemand bij wie ik dit kon navragen voor mijzelf, tegen de persoon in kwestie had ik ook gezegd, geen idee of… heb ik haar ook niet meer gezegd want het klopte ook wel in dit geval achteraf…

  4 pages tegelijk in 1 legging open, betekent dat de persoon die tegenover je zit, van decorum houdt, dat huis en hoe ze zich vormt naar buiten toe, decorum dus, belangrijker is dan wie ze werkelijk zijn.

  Huis was ook hip aangekleed, ze had net een nieuw huisje, en spetterend voor mij veel te druk behang, kleding moest top zijn, ook voor het kind, alles moest kunnen, vooral terras zitten en wijntjes drinken met ‘vriendinnen’. Dat soort dingen, uitgaan, gewoon hip alsof ze nog tiener was hop op vakantie gaan, ook al was het low budget, kortom volop decorum.

  X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s