Tarot

Tarot: Vier van bekers

Elke twee weken schrijf ik over een tarotkaart. Op deze manier leer ik het tarot begrijpen, en lezen en jullie kunnen meegenieten van een lange tocht door het tarot. Is me dat een deal of niet? Deze week zijn we aangekomen bij de vier van bekers.

img_20160509_124417.jpg

Op deze kaart zien we een man zittend onder een boom. Voor hem staan drie bekers, alsof hij moet kiezen en de keuze moet overdenken. Terwijl hij daar in een soort trancestaat is wordt hem een nieuwe optie aangeboden. Toch kijkt hij niet op om deze nieuwe optie te overwegen en blijft bij de oude opties. Hij mist enige vorm van creativiteit of ruimdenkendheid. De focus blijft namelijk liggen op het oude.

Vernieuwing is iets vreemd, niet iedereen kan dat begrijpen. Vernieuwing is namelijk eng, je weet niet wat de mogelijke uitkomsten gaan zijn, ze kunnen alle kanten op. Creatief naar de oplossing kijken wil ook zeggen dat je creatief naar de toekomst kijkt. In het verleden blijven hangen levert niets op.Het is goed om te kijken naar dat wat mislukte, maar uiteindelijk moet je toch vooruit. Je moet. Zielig blijven zitten heeft geen zin, je komt er nergens mee. Ga naar buiten, leidt jezelf af en probeer je horizon te verruimen.

Doe je dat niet, dan komen de woorden verveling en lusteloosheid om de hoek kijken. Tekenen dat je je creativiteit hebt verloren. Ze zeggen dat stilstaan achteruitgaan is. Door verveeld en lusteloos op de bank te zitten kom je nergens.De wereld zal blijven draaien, evolueren en veranderen. Als jij dezelfde blijft dan gebeurd er niets. Terwijl de rest veranderd, op die manier ga je dus achteruit.

Iedereen die leert, leest en probeert zal veranderen, je doet er niets tegen. Veranderen is goed, je krijgt nieuwe inzichten over je voorgaand gedrag, je overdenkt de zaken. Dat is goed. Het verleden kan je niet veranderen, je moet het laten rusten. Maar de toekomst staat wagewijd open. Grijp het vast, open je ogen en pak de mogelijkheden aan die zich voordoen op jouw weg.

Wat zijn jouw ervaringen met de vier van bekers? Ben je het eens of juist oneens? LAat dan even een reactie achter!

Liefs Loena

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Tarot: Vier van bekers

  1. Bekers zijn de kaart van de emoties, water, is emoties, dus heb ik geleerd dat de man even vast zit in zijn gevoelens, een soort van mini depressie. Dus kan het mooi aansluiten op wat jij vertelt, maar dan wel in gevoel.

    X

    Liked by 1 persoon

  2. Meestal ervaar ik deze kaart op dezelfde manier als jij maar bij sommige leggingen komt ie compleet anders over. Dan zie ik iemand die dankzij meditatie en intentie een vierde keuze kan manifesteren.

    Leuke blog trouwens! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s