Tarot

Tarot: De aas van Kelken

Na wat tarotleggingen voor de lezers en andere geïnteresseerden, waar ik overigens van genoten heb (!), is het weer tijd voor een bespreking van een nieuwe kaart. Het is tijd voor de Aas van kelken.

img_20160509_124913.jpg

Op de kaart zien we wederom een mysterieuze hand die opdoemt uit een wolk. De achtergrond is grijs, nog niet bepalend. De hand zweeft wel boven een meer of vijver. In de vijver staan verschillende lelies, waarvan er enkele ook in bloei staan. De lelie staat bekend om zijn eigenschap om door de modder te groeien en uiteindelijk een haast perfecte bloem te vormen. Symbolisch staat dit voor voor de moeilijke tijden die je kan doorworstelen voordat je tot volle wasdom komt. Niemand wordt groot/mooi/… zonder eerst de nodige energie ergens in te steken. Meestal komt groei pas na lange en moeilijke tijden, vruchten moeten ook eerst rijpen voor je ze kan plukken. De lelies staan ook wel voor het eeuwige leven.

De hand heeft ook nog iets vast. Hij geeft ondergrond voor de gouden kelk. Deze kelk staat voor de bron van alle liefde, als een klein zaadje in je hart. Ook wordt de verwijzing naar de Heilige Graal terug gevonden in de literatuur. De graal was de beker die Jezus gebruikte tijdens zijn laatste avondmaal en zou heilzame krachten hebben. Onder andere koning Arthur zou er met zijn hele ridderkorps naar gezocht hebben.

Vanuit de kelk komen vijf stromen water, en een heleboel Jods. Weet je nog wanneer we die voor het eerst tegenkwamen bij de Toren? Deze jods zijn symbolen van de goddelijke liefde. In de Toren gaven ze aan dat deze situatie voor het betere en hogere doel is en dat liefde de uitkomst zal zijn voor jouw situatie. Hier geven ze aan dat dit de bron van alle liefde is. De bron van liefde stroomt over, maar komt niet droog te staan. De enige echte manier om dus pure liefde te ontvangen is door het te geven zonder verwachtingen.

Aan de kelk hangen ook nog kleine belletjes. De kelk is gegraveerd met een omgekeerde M, ik durf het even geen W te noemen omdat de benen zo recht zijn. Boven de Kelk zien we een eenvoudig kruis omgeven door een cirkel en een dalende duif.

Als laatste is er heel vaag een soort straling te zien van de hand uit. Beweeg maar eens met je kaart, in het grijs zal je een witte kader zien rond de hand. Het doet me eigenlijk een beetje denken aan een steek bij het naaien, de Festonsteek.

Heb jij na dit stuk nog opmerkingen of toevoegingen dan mag je altijd een berichtje achterlaten of contact opnemen via Facebook.

Liefs Loena

Advertenties

4 gedachten over “Tarot: De aas van Kelken

  1. Hier heb ik weinig aan toe te voegen behalve dat alle Azen een kans kaart zijn, dus er liggen kansen in het verschiet, omdat dit van de kelken is, zit het hier vooral in de emoties natuurlijk, een fijn gevoel kan er op je weg komen, zo leg ik dat meestal simpel en doeltreffend uit.

    X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s