Tarot

Tarot: Koning van Staven

Het is tijd voor de laatste kaart van het stavendeck. En eerlijk ik ben een beetje blij. Euforisch zelfs. Het is gewoon gelukt om dit deck binnen een half jaar af te ronden! En hopelijk volgt dit jaar het bekers gedeelte ook nog. Het is fijn om eens op schema te lopen šŸ™‚

Anyway, tijd voor de Koning van Staven:
image

Dez man zit weer met zijn gezicht naar het verleden gekeerd en we bezien met van de linkerkant. De salamanders op zijn mantel vormen allemaal perfecte cirkels en op de voorgrond zit er een salamander aan zijn zijde. In zijn troon zie ik ook 2 leeuwen, eentje in dansende positie zoals we ook al zagen bij de koningin en eentje in profiel.

Zijn houding is ietwat naar voren gebogen, alsof hij zegt “Wat zeg je? Weet je wel tegen wie je spreekt?” en dat terwijl hij een hand gebald heeft tot een vuist. Deze man is vurig van hart en van woorden. Zijn troon staan ook in een leegte, een woestijn misschien. Er zijn geen piramiden meer te ontdekken in de achtergrond en de hemel staat strakblauw. Het zal er wel warm zijn, daar in de buurt van de Vuurkoning.

Nu is hij niet meer de jongste en daarom niet impulsief, maar als je iets wilt weten van vooruitgang dan kan je bij hem ten rade. Hij heeft naast vuurkleuren ook een hint van groen in zijn kostuum, zijn schoenen en ja wat is het? een overmanteldingetje is ook groen. Daaruit lees ik dat deze koning ook staat voor vruchtbaarheid. Uit vuur kan dood ontstaan, maar uit diezelfde dood ontstaat ook vruchtbare grond en daarmee wedergeboorte.

Deze koning heeft alles in zich om zijn plan te laten slagen, de creativiteit, de moed en het leidersgedrag. Als je bij hem in de leer gaat zal je dan ook werkelijk je wilde creatieve zelf kunnen terugvinden.

Wat zijn jouw ervaringen met de Koning van Staven?

Liefs Loena

Advertenties

2 gedachten over “Tarot: Koning van Staven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s