Tarot

Tarot: Drie van Staven

Om me aan de belofte te houden dat er elke 2 weken een kaart zal besproken worden gaan we nu door naar de Drie van Staven! Hiervoor werd het Grote Arcana al besproken en worstelde ik me door de zwaarden heen. De voorgaande kaarten vind je terug onder de categorie Tarot.

Tarot - Drie van Staven
Tarot – Drie van Staven

Op deze kaart zie je een reiziger, in één hand heeft hij een staf vast waarschijnlijk om steun te vinden tijdens lange wandeltochten. Hij kijkt uit over de zee, een voorloper van een haven misschien. De boten varen uit. Vol lading misschien. Waar gaat hij naartoe? Waar komt hij vandaan? Hij lijkt grootse plannen te hebben. Misschien overdenkt hij ze nog even, want zomaar in actie schieten is niet altijd handig, en deze koopman gaat liever doordacht te werk.

Waarom dit geen normale reiziger is? Zijn mantel is rood, en dat was vroeger duur. De rode kleurstof was namelijk moeilijk te verkrijgen, en daarmee steeg de prijs van rode kleding. Zijn flap is van groene kleur. Groen is de kleur van het hartchakra. Zijn doel komt recht uit het hart, zijn motieven zijn zuiver. Dit is geen charlatan of duister figuur. Hij werkt hard voor alles wat hij heeft bereikt. Dat zouden sommigen ook meer moeten doen, hard en eerlijk werken tot je je doel behaalt en niet genieten van achterpoortjes. Je kan deze kaart dan ook kunnen vergelijken als het stellen van je doelen, en het richten van je intentie in de magie.

New Visions Tarot New Visions Tarot

Ik zag ook nog deze kaart voorbij komen tijdens mijn zoektocht naar informatie en visies over deze drie van staven. En meteen moest ik denken aan Jacob uit de bijbel. Even een korte situatieschets: Jacob stool de titel als erfgenaam van zijn oudere broer door zijn vader te misleiden. Hij vlucht dan naar zijn oom een ver weg. Daar wordt hij verliefd op Rachel, maar trouwt door een list met Leah. Daarna trouwt hij alsnog Rachel. Hij krijgt ontzettend veel kinderen en na een tijd krijgt hij ruzie met zijn schoonvader en vertrekt met vrouwen, kinderen, kudde schapen en andere aan verwanten naar zijn thuisland. Daarna gaat het fout. Maar voor hij zijn thuisland binnenkomt stopt hij voor een rivier. Hij blijft daar overnachten om op antwoord van zijn broer te wachten. Hij heeft hier goed over nagedacht maar toch is de oversteek nog even moeilijk. Soms moeten we nog een keer extra goed nadenken voor we de stap wagen.

Als deze kaart in een legging naar voren kwam zou ik adviseren een situatieschets te maken, het overzicht te krijgen over de vraag en je energie te richten op je doelen.

Wat zijn jouw ervaringen met de 3 van staven?

Liefs Loena

Advertenties

3 gedachten over “Tarot: Drie van Staven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s