Tarot

Tarot: Ridder van Zwaarden

Hier zijn we weer! Het is aan de Ridder van zwaarden om zijn verhaal eens te komen vertellen!

Zie hem eens aanstormen, met zijn zwaard in de hand! Als een wervelwind komt hij je tegemoet snellen om het kwaad te verdrijven. Maar is dat wel zo verstandig? Heb je hulp nodig? Of meende hij enkel een sliertje rook te zien? De Ridder van zwaarden is niet altijd even bedachtzaam en verstandig. Hij heeft al geleerd van zijn fouten als schildknaap, maar is nog niet helemaal klaar met zijn ontwikkeling. Och hij heeft nog zoveel te leren, vooral over zichzelf… Gelukkig is hij nog jong, de jongvolwassene, de net-geen-puber-meer-maar-ook-geen-volwassene.

Loena's Ridder van Zwaarden
Loena’s Ridder van Zwaarden

De Ridder is misschien toch net iets te pro-actief, te voortvarend. Hij heeft nog geen rust ingebouwd om geduldig te wachten, ook al is het nog zo kort. Maar soms heeft hij het bij het rechte eind, soms moet je voortuitstrevend zijn om je doel te behalen. Hard werk en een snel wendingsvermogen kunnen je van pas komen.

Zijn opgedane kennis zullen je van pas komen, maar geloof hem niet te snel. Hij houdt nog geen rekening met de gevoelens van een ander, inlevingsvermogen heeft hij namelijk nog niet ontwikkeld. Jong en onstuimig is hij. En dat is oke, we moeten nog wat geduld met hem hebben. Dan zal hij opgroeien tot een volwaardige man. Doe het daarom rustig aan als hij zijn gezicht laat zien. Wees niet bang maar behandel hem zachtjes maar streng, zoals hij nog behandeld moet worden. Hij is oud genoeg om de gevolgen te zien van zijn daden. Herinner hem daaraan.

Osho Zen Deck - Ridder van Zwaarden: Fighting
Osho Zen Deck – Ridder van Zwaarden: Fighting

In het Osho Zen deck zien we een ridder klaar voor gevecht. Hij staat stijf van de adrenaline en is klaar om het probleem op leven of dood te beslechten. Agressiviteit is een kwaliteit die jammer genoeg ook bij de ridder van zwaarden hoort. Zorg ervoor dat je je niet laat vangen en niet op de kast laat jagen. Zorg ervoor dat je je beslissingen met rust en verstand neemt. Neem hier vooral je tijd voor. Er is nergens haast voor nodig.

Hierbij ga ik weer opzoek naar een passende quote! Maar voor nu: Wat zijn jouw ervaringen met de Ridder van Zwaarden?

Liefs Loena

edit: Dit is de kaart die uit mijn brein ontstond. Ik koos voor woorden die me doen denken aan de jonge twintiger, met een pak theoretische kennis en vol energie om wijsheid te vergaren.

Loena's Tarot - Ridder Zwaarden
Loena’s Tarot – Ridder Zwaarden
Advertenties

4 gedachten over “Tarot: Ridder van Zwaarden

 1. Super leuk, je uitleg! Ik heb jaren kaartleggingen gedaan maar ben er door omstandigheden helemaal uitgeraakt en dit jaar weer bezig om het op te pakken en ik lees met plezier jouw uitleg samen met mijn kaarten erbij. Ik wordt er helemaal blij van. Dank je wel en wacht met smart op de volgende kaar. 😀

  BB
  Fijn weekend!
  De hakende heks.

  Liked by 1 persoon

  1. Vergeet ook niet bij de vorige kaarten te kijken! De volgende zal over een paar weken komen, maar eerst moet ik mezelf er even toe zetten de vorige en deze af te maken 🙂
   Liefs Loena

   PS een prachtig weekend toegewenst!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s