Tarot

Tarot: Negen van zwaarden

Daar zijn we weer! Na weer wat omzwervingen is het weer druilerig, en de studie wacht maar, en toch ga ik even een nieuwe tarotkaart met jullie delen. Ook al is de vorige kaart nog niet helemaal af, maar het zou toch maar weer eens tijd worden dat de volgende kaart aan bod komt!

Loena's Negen van Zwaarden

Dus hier is ie dan! De negen van zwaarden. Een persoon, in bed, ’s nachts en wakker. Huilend? Piekerend? Het enige dat ik met zekerheid kan zeggen is dat de persoon wakker ligt, gekweld door gedachten. Opvallend is dat alle sterrenbeelden op zijn deken zijn geborduurd. Hij of zij ligt dus onder alle kennis, alle mogelijke apecten van het leven. Weegt deze kennis misschien te zwaar? Is het de verantwoordelijkheid van zijn eigen leven, de verantwoordelijkheid om iets te doen met die kennis die te zwaar is?

De esotherische naam van deze kaart is kracht. Waar ligt kracht? In het doorzettingsvermogen? In verstand? Of in een combinatie van geluk en hard werk? Waar putten we kracht uit in onze eigen levens? Wanneer verlies je diezelfde kracht?

Ergens, en ik weet niet meer van waar, blijft de betekenis van nachtmerries ook hangen. Misschien heb ik er ergens een foto van gezien op pinterest? Ik kan het alleszins nu niet terug vinden. Anyway… Nachtmerries komen meestal op het moment dat je iets niet onder ogen wilt komen. Er zit je duidelijk iets dwars, maar wat? Wat is het dat je niet wilt zien? Dit zijn dingen die diep verscholen zitten soms, en zaken die erg pijnlijk (kunnen) zijn.

Osho Zen Deck - 9 van zwaarden - Zorgen

Zorgen. Piekeringen. Deze monnik durft niet meer naar buiten te kijken, langs de deuren van zijn vertrouwde omgeving. Moed en kracht is hiervoor nodig. Zie hier hoe de nachtmerries terugkomen. Het niet verder willen kijken dan je neus lang is. Neem die stap, neem je verantwoordelijkheid en leer jezelf en je eigen psyche kennen. Weet wat je wilt en ga je dromen achterna.

Liefs Loena

12-05-2015: Vandaag heb ik meteen na de 8 van zwaarden maar de 9 van zwaarden onder handen genomen. Ik borduur voort op jullie opmerkingen. De hoofdvraag is dan ook: waar komen je overpeinzingen vandaan? Waar ligt de wortel van het probleem?

9 van zwaarden

Advertenties

5 gedachten over “Tarot: Negen van zwaarden

 1. Zoals altijd geniet ik van je blogjes. Op fb vroeg je enkele ideeën rond interpretatie en dus laat ik enkele vliegers op :

  Binnen de Golden Dawn traditie is de esoterische naam : The Lord of Despair and Cruelty (Heer van Wanhoop en Wreedheden)

  Als je de vier van zwaarden en de negen van zwaarden met elkaar vergelijkt, zie je overeenkomsten en verschillen.
  De zwaarden/gedachten lopen parallel met elkaar, ze lijken door te lopen in het oneindige,… telkens op nieuw dezelfde gedachte in je laten opkomen kan rust of onrust geven.

  Als je zwaarden 9 en 10 met elkaar vergelijkt zie je dat in de dramatische scene van de 10 van zwaarden, een einde komt aan dit langdurig lijden.

  Het is natuurlijk niet allemaal kommer en kwel, de rode rozen op het dekentje en de astrologische symbolen wijzen op de aanwezigheid van levenskracht en dat de situatie een onderdeel is van een totaal proces.

  Kin omhoog dus!
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden; het mes zetten in een pijnlijke situatie is noodzakelijk!

  Liked by 2 people

 2. Hoi Loena, je hebt het over de sterrenbeelden die op de deken staan. Inderdaad staat alles erop, behalve Venus. Mijn lerares heeft alles met een loep bekeken 🙂 En als er iets mist, zegt dat vaak heel veel. Hier is het vaak zo dat degene piekert over het niet aardig gevonden worden en de dingen blijft doen om dus aardig gevonden te worden !

  Liked by 1 persoon

 3. Hey Loena; ik heb die kaart eens geïnterpreteerd voor een klant en bij mij kwam het volgende op. Het was dubbel, als je het vanuit het oude standpunt bekijkt kun je zeggen dat het iemand is die afziet en treurt. Maar de zwaarden wijzen naar het oosten, een nieuwe richting en dan kan je de kaart als volgt interpreteren dat iemand die wijzer is geworden en de ogen sluit en naar binnen schouwt.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s