Godin·Spiritualiteit

Kali spreekt…

Zoals Aphrodite laatst een woordje te zeggen had, heeft Kali dat duidelijk ook. En vandaag krijgen jullie te lezen wat Kali ons allemaal te vertellen heeft!

Kali komt uit de Hindoeïstische cultuur, waar ze een vernietiger en instandhoudster is. Ze is de verzorgende moeder maar ook en genadeloze strijdster. Ze vecht voor langzame veranderingen om opeens in een keer genadeloos toe te slaan. Maar ze doet dit uit liefde, en uit de wetenschap dat de veranderingen het beste zijn voor jou op dit moment.

Loena's Godinnenhoekje
Loena’s Kali Altaar

Ook hier heb ik een legging gedaan waar Kali haar zegje kon doen. En weer begon ik met een kaart uit het Doreen Virtue deck. De boodschap die hiermee gepaard gaat is er een van loslaten en opnieuw beginnen. De affirmatie die bij deze kaart hoort is dan ook ” Het oude moet verdwijnen voor het nieuwe kan komen”. Kali wordt afgebeeld als een indische schone maar duister. Een donkere en mystrieuze vrouw. Discreet behangen met juwelen en opvallend is haar derde oog. Deze is van een ander kaliber dan haar ‘gewone’ ogen. Ze is speciaal en alziend. Als Kali je vraagt voor een verandering kan je hier beter mee akkoord gaan, ze zal haar zin toch wel krijgen en jou de goede richting op sturen. Bij haar op de kaart zien we de donkere maan, gekoppeld aan introspectie, groei en vrijheid. Als laatste symbool staat er de lotus, fleurig en kleurig in vergelijking met de rest van de kaart. Voorspoed is wat Kali wil voor jou, uit de modder zal je rijzen en als bloem bloeien.

Bij Kali had ik altijd een gevoel van angst, zeker in het begin toen ze zich net kenbaar maakte aan me. Maar als je door haar angstaanjagend uiterlijk heenkijkt, zie je de prachtvrouw die ze eigenlijk is. Door haar te leren kennen, leer je over jezelf. Hoe zit het nu bij jou? Waar heb je verandering nodig? Wat wil je bereiken in het leven? En als laatste: Hoe ga jij om met je dierbaren?

Kali kan niet omgaan met onrecht. Ze zal deze blijven bestrijden tot ze uiteindelijk tot een gelukzalig moment komt waarop alles goed is. Haar zoektocht naar balans is er eentje die zij niet altijd even goed inziet, maar die haar dierbaren wel meemaken en waar zij haar voor behoeden. Pijn en verdriet liggen altijd op haar pad, maar ze leert hier gaandeweg mee omgaan. Als haar situatie hopeloos lijkt, dat is dan ook het moment waarop haar kwaliteiten tot hun recht komen en ze zich een weg naar boven vecht.

Afbeelding Kali

Steeds meer en meer mensen leren over Kali en haar energie. Eigenlijk wil ze gewoon erkent worden, samen met haar kwaliteiten. Ze is een bron van inspiratie, zeker voor de hopeloze en uitzichtloze situaties. Uiteindelijk zal Kali je helpen om verder te komen in het leven en een beter leven tegemoet te gaan. Wees wel voorzichtig, Kali is soms de overbeschermende moeder en zal alles in één enkele keer willen regelen voor je. Dus oh wee, als je haar roep niet aanhoort.

Belangrijk is nog dat Kali een verandering in jouw persoonlijkheid teweeg zal brengen. De manier waarop je naar zaken kijkt, verandert met haar energie. Je krijgt een open blik. Leer een nieuwe manier om je problemen op te lossen. Sta hiervoor open om een nieuw hoofdstuk te beginnen in je leven.

Als laatste heeft Kali de angst voor ons dat we niet in staat zijn om onze ketenen af te gooien en onze eigen verantwoordelijkheid op te nemen. Daarin ligt de kracht van de onafhankelijke persoon, daarin ligt de sleutel tot absolute vrijheid. Neem deze op en er zal een nieuwe wereld voor je open gaan.

Liefs Loena & Kali

Advertenties

Een gedachte over “Kali spreekt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s